חוברת לשחרור ממחשבות דביקות

 "אנחנו מציירים נמרים, ונמלטים מהם"

המיינד שלנו התפתח במשך אלפי שנות אבולוציה בתנאים השונים. בעבר חיינו בקבוצות קטנות.למעשה, כל מה שהמיינד שלנו יודע לעשות היום: לתכנן את העתיד, לגלוש לעבר, לנהל סיכונים, לבקר ולשפוט ולעשות השוואות לאחרים, כולם חלק מהמאמץ לשמור עלינו בחיים.

התפתחנו כחלק מקהילה קטנה שהייתה קריטית להישרדות שלנו. אם היו מנדים אותנו ממנה, סיכויי ההישרדות שלנו היו שואפים לאפס. אז המיינד שלנו עושה השוואות ובודק כל הזמן איפה אנחנו נמצאים בהיררכיה החברתית הזו. האם אנחנו בטוחים במקום שלנו? מי טוב יותר מאתנו? מי שווה לנו ומי פחות?

אז אם המיינד שלנו כל כך טוב בתפקיד שלו, למה בכל זאת אנחנו כל כך סובלים ממנו?הסיבה היא שהסכנות שהיו חלק מהשגרה בעבר הרחוק, כבר לא מתקיימות כל כך במציאות. 
רובן (אם לא כולן) מתקיימות בדמיון שלנו. 

אם בימי קדם אם ניצלנו ממפגש עם חיה מסוכנת, זה היה מאוד יעיל עבורנו לשחזר בדמיון את הקרב הזה כדי שנוכל ללמוד ממנו. היום, אם קרה לנו משהו מביך מול אנשים אחרים אנחנו משחזרים את מה שקרה שוב שוב ומרגישים אומללים.

אם בעבר היינו צריכים לחשוב כל הזמן על להשיג כלים להגנה עצמית, אוכל להישרדות, מחסה מפני איתני הטבע, היום אנחנו נלכדים במרדף אובססיבי אחרי כסף, חפצים ומעמד שלא באמת מספקים אותנו. 

אם בעבר היינו בקבוצות קטנות ועשינו השוואה בין מספר מצומצם של אנשים, היום אנחנו חשופים למליוני אנשים ברשתות החברתיות ולאין סוף השוואת חברתיות. 

ואם כל זה לא מספיק, אנחנו חיים בתקופה שדורשת מאיתנו הישגים, ציונים והוכחות לערך שלנו: עבודות תובעניות, הוצאות כלכליות ותפיסות חברתיות על עושר ומעמד שמכניסות את המיינד שלנו אפילו ליותר סחרור!

אז איך יוצאים מכל הסיפור הזה?

בשנים האחרונות, עולם הפסיכולוגיה המסורתית עובר שינוי מבורך.

יותר ויותר תאוריות ושיטת טיפול מציעות לנו דרך יציאה ממעגל החשיבה. שיטות כמו CBT, DBT ו ACT (תרפיית קבלה ומחוייבות) ושיטת 'העבודה' של ביירון קייטי, מציעות לנו דרך שונה להתמודד עם התכנים שעולים בחשיבה שלנו ומעוררים בנו מתח.

בחוברת אספתי עבורכם מספר כלים לשחרור ממחשבות. המטרה של התרגילים האלה היא לא לאמת או לסתור את העובדות הנמצאות בסיפור שהמיינד שלכם מייצר, אלא לעזור לכם לפתח הרגלי התבוננות חדשים שיעזרו לכם להכיל, להיפתח ולעשות מה שחשוב לכם גם בנוכחות אותם סיפורים מעוררי מתח. 


רוצה לקבל חוברת תרגילים לשחרור מחשבות?

לאחר הזנת המייל, אשלח לך 9 תרגילים יחודיים לשחרור מחשבתי
*הזנת המייל מאשרת את הצטרפותך לרשימת הדיוור

אולי יעניין אותך לקרוא

מאת אופיר ברנשטם 16 באפריל 2025
מסע אישי ומקצועי מהתמודדות עם רגשות קשים דרך ACT, קבלה ופלייבק. איך תיאטרון פלייבק הפך לכלי טיפולי שמאפשר לגעת, להבין ולשחרר כאב. על בריחה, משמעות, והיכולת להתרפא כשאנחנו משנים את נקודת המבט.
מאת אופיר ברנשטם 27 בדצמבר 2024
כיצד להתמודד עם תגובות תקיפה, בריחה וקיפאון במצבי קושי? גלו כיצד המוח שלנו מגיב לאיומים פנימיים וכיצד דפוסים כמו ביקורת עצמית, הימנעות ורומינציות משפיעים עלינו. במאמר תלמדו על גישות טיפוליות מבוססות מחקר, כמו ACT (טיפול בקבלה ומחויבות) וטיפול ממוקד חמלה (CFT), שיעזרו לכם לשנות את התגובה האוטומטית של המוח, לטפח חמלה עצמית וליצור חיים עם יותר משמעות ורוגע. התחילו לשפר את ההתמודדות שלכם עם קשיים ולבנות חוסן נפשי כבר עכשיו.
שתי דמויות קופצות על רקע השקיעה
מאת אופיר ברנשטם 5 בדצמבר 2024
מחקר חדש מראה את הקשר בין מציאת ייעוד בחיים לבין חיים ארוכים יותר. המאמר הזה מביא מידע על המחקר ומציע דרך למצוא את הייעוד בעזרת מדריך קצר
מאת אופיר ברנשטם 27 באוגוסט 2024
מאמר קצר על הג'ונגל הרגשי ואיך לנווט בו בצורה אפקטיבית. על ידי למידה של כלים חכמים לאימון עצמי אפשר ללמוד להתגבר על מכשולים פנימיים ולהתחיל לחיות את החיים בצורה מלאה. ללא ביקורת עצמית, חרטה על העבר, רדיפה אחרי הצלחות וכסף, פשוט לחיות על פי הערכים האישיים ולא להיות מנוהל על ידי מחשבות ורגשות קשים.
inside-out characters hugging and holding each other
מאת אופיר ברנשטם 10 ביולי 2024
הסרט הקול שבראש 2 חזר להעניק לו זווית נוספת על החשיבות שיש לקבלת הרגשות שלנו כפי שהם. אפילו כשמדובר ברגש לא נעים כמו חרדה, כשלומדים לווסת ולקבל את הרגשות שלנו כפי שהם, אפשר לחיות חיים בעלי משמעות וללמוד מהם על עצמנו. הנה חמישה דרכים שיעזרו לשנות את היחסים שלכם עם הרגשות כדי לחיות חיים רגשיים בריאים יותר
תמונה של אישה חתוכה לרצועות כאשר אש מכלה אותן לאט
מאת אופיר ברנשטם 16 ביוני 2024
8 סימנים שעושים לכם גזלייטינג. מדריך לאבחון עם פתרונות לאיך להתמודד עם גזלייט, נרקסיזם ומערכות יחסים לא בריאות ופוגעניות
מאת אופיר בנרשטם 19 במאי 2024
המאמר מתאר את הגישות הפסיכולוגיות השונות לביטחון עצמי, כולל גישות מסורתיות ומחקרים עכשוויים על חמלה עצמית, קשיבות והשפעת רשתות חברתיות. מדריך לפיתוח ביטחון עצמי אמיתי ובר-קיימא.
מאת אופיר ברנשטם 14 במאי 2024
מאמר על שבעה צעדים שבונים הערכה עצמית ובטחון עצמי גבוהים יותר ומאוזנים. במאמר תמצאו כלים כמו זיהוי מחשבות שליליות, חמלה עצמית, חקירה של מחשבות, דירוג מחשבות חוסמות פעולה ותוכנית פעולה. הכלים מבוססים על הקורס הדיגיטלי בשם 7 הצעדים להערכה עצמית
מאת אופיר ברנשטם 5 במאי 2024
הימנעות בגלל הערכה עצמית נמוכה גוררים ליותר הימנעות, דיכאון ופגיעה בערך העצמי שלך. איך לצאת מהמעגל האכזרי של ההימנעות וההערכה העצמית הנמוכה במספר צעדים פשוטים.
a woman looking down stuck in shifting sands struggling the get out.
מאת אופיר ברנשטם 18 במאי 2023
בסופו של דבר, אנחנו חיים בחברה שמקדשת הישגים, דימוי גוף בלתי אפשרי והצלחות מסחררות. אנחנו רק בני אדם וחשוב לנו להיות אוהבים ומוערכים כמו כל אחד אחר. זה טבעי, אנושי ואנחנו זכאים לזה מלידה. לא כולנו קיבלנו את ההבנה הזאת בילדות וההשוואות החברתיות שאנחנו חשופים אליהם היום רק מעמיקים את הפער. חשוב שנדע להיות ביקורתיים כלפי המסרים התרבותיים האלה כדי שנזכור שהערך העצמי שלנו לא נקבע על המשקל שלנו או הלוק הכי טרנדי או על פי השבחים והביצועים שלנו.