מעמיקים בחקירה

 

שאלות נוספות להתבוננות ושחרור

 

האמונות בשאילת שאלות היא אומנות עתיקה.
פילוסופים מצאו את הכוח שטמון ביכולת לשאול שאלות על העולם.
כשאנחנו בסימן שאלה אנחנו סקרנים ופתוחים ללא נודע.

ביירון קייטי מתארת את המצב התודעתי הזה בתור "המיינד הלא יודע"

הלך רוח שלא יודע מראש את התשובות להכל.


המיינד האנושי תמיד חושב שהוא יודע הכל. הוא כבר חווה כל, ניסה הכל, טעם הכל.

אי אפשר לחדש לו כי הוא כבר יודע מה תהיה התוצאה.


שמתם לב כמה זה מאתגר לבוא לסיטואציה ממקום של סקרנות ופתיחות?

כמה מהר המיינד שלכם מביא לכם תוצאות אפשרויות ותכנונים לגבי העתיד?

הרבה פעמים, המיינד ישתמש בחוויות העבר כדי לחזות ולצפות את העומד לבוא.

הבעיה היא שאם חוויות העבר הפגישו אותנו עם מצבים פחות רצויים, המיינד שלנו ינסה להגן עלינו

ובעצם למנוע מאיתנו לחוות את אותו הכאב בעתיד.


זאת הסיבה שהרבה פעמים יצופו בנו מחשבות שאומרות "אולי עדיף שלא אלך, אני לא אהנה"

או "עדיף לוותר או להימנע" זה המיינד שלנו שעומד על המשמר ומנסה להזהיר ולהגן עלינו.


ברנה בראון, חוקרת בושה מוכרת שהקדישה עשור שלם למחקר מעמיק אודות הרגשות האנושיים ובעיקר רגש הבושה, מצאה שעל פי כל הנתונים, היכולת להיות פגיע ולא לדעת הכל מראש, מאפשרת לנו לבוא מסקרנות ואפילו מעודדת את הסובבים להתגייס לטובתנו ויוצרת קרבה וחיבור אמיתיים.


שיטת 'העבודה' של ביירון קייטי בנויה על העקרונות האלה בדיוק!


'העבודה' מעודדת אותנו להתבונן בסיפורים שלנו בעזרת שאלות מנחות.

הסדר שהשאלות נשאלות הוא חשוב וכל אחת מהן מעמיקה עוד קצת את היכולת שלנו להבחין בסיפור ובהיבטים השונים שלו. שאלות כמו: "האם אתה יכול לדעת בוודאות שזו האמת?" ו "איך אתה מגיב כשאתה מאמין לסיפור" יוצרות אצלנו נקודת מבט מאוד חשובה של לימוד עצמי משמעותי.


מעבר לארבעת השאלות העיקריות, קיימות גם תתי שאלות שתורמות להעמקה שלנו אל תוך החקירה והתרגול.

בדפים הבאים, תמצאו תתי שאלות רשמיים שכלולים בשיטת 'העבודה' יחד עם הצעה לשאלות נוספות שיעזרו לכם להעמיק את ההתבוננות ולחקור את התודעה שלכם.


 

רוצה לקבל את חוברת השאלות להעמקה?

בדקו בכל תיבות הדואר וחפשו מייל מאת אופיר ברנשטם.
לאחר הזנת המייל, אשלח לך את חוברת השאלות להעמקה בתרגול שלך
*הזנת המייל מאשרת את הצטרפותך לרשימת הדיוור

אולי יעניין אותך לקרוא

מאת אופיר ברנשטם 16 באפריל 2025
מסע אישי ומקצועי מהתמודדות עם רגשות קשים דרך ACT, קבלה ופלייבק. איך תיאטרון פלייבק הפך לכלי טיפולי שמאפשר לגעת, להבין ולשחרר כאב. על בריחה, משמעות, והיכולת להתרפא כשאנחנו משנים את נקודת המבט.
מאת אופיר ברנשטם 27 בדצמבר 2024
כיצד להתמודד עם תגובות תקיפה, בריחה וקיפאון במצבי קושי? גלו כיצד המוח שלנו מגיב לאיומים פנימיים וכיצד דפוסים כמו ביקורת עצמית, הימנעות ורומינציות משפיעים עלינו. במאמר תלמדו על גישות טיפוליות מבוססות מחקר, כמו ACT (טיפול בקבלה ומחויבות) וטיפול ממוקד חמלה (CFT), שיעזרו לכם לשנות את התגובה האוטומטית של המוח, לטפח חמלה עצמית וליצור חיים עם יותר משמעות ורוגע. התחילו לשפר את ההתמודדות שלכם עם קשיים ולבנות חוסן נפשי כבר עכשיו.
שתי דמויות קופצות על רקע השקיעה
מאת אופיר ברנשטם 5 בדצמבר 2024
מחקר חדש מראה את הקשר בין מציאת ייעוד בחיים לבין חיים ארוכים יותר. המאמר הזה מביא מידע על המחקר ומציע דרך למצוא את הייעוד בעזרת מדריך קצר
מאת אופיר ברנשטם 27 באוגוסט 2024
מאמר קצר על הג'ונגל הרגשי ואיך לנווט בו בצורה אפקטיבית. על ידי למידה של כלים חכמים לאימון עצמי אפשר ללמוד להתגבר על מכשולים פנימיים ולהתחיל לחיות את החיים בצורה מלאה. ללא ביקורת עצמית, חרטה על העבר, רדיפה אחרי הצלחות וכסף, פשוט לחיות על פי הערכים האישיים ולא להיות מנוהל על ידי מחשבות ורגשות קשים.
inside-out characters hugging and holding each other
מאת אופיר ברנשטם 10 ביולי 2024
הסרט הקול שבראש 2 חזר להעניק לו זווית נוספת על החשיבות שיש לקבלת הרגשות שלנו כפי שהם. אפילו כשמדובר ברגש לא נעים כמו חרדה, כשלומדים לווסת ולקבל את הרגשות שלנו כפי שהם, אפשר לחיות חיים בעלי משמעות וללמוד מהם על עצמנו. הנה חמישה דרכים שיעזרו לשנות את היחסים שלכם עם הרגשות כדי לחיות חיים רגשיים בריאים יותר
תמונה של אישה חתוכה לרצועות כאשר אש מכלה אותן לאט
מאת אופיר ברנשטם 16 ביוני 2024
8 סימנים שעושים לכם גזלייטינג. מדריך לאבחון עם פתרונות לאיך להתמודד עם גזלייט, נרקסיזם ומערכות יחסים לא בריאות ופוגעניות
מאת אופיר בנרשטם 19 במאי 2024
המאמר מתאר את הגישות הפסיכולוגיות השונות לביטחון עצמי, כולל גישות מסורתיות ומחקרים עכשוויים על חמלה עצמית, קשיבות והשפעת רשתות חברתיות. מדריך לפיתוח ביטחון עצמי אמיתי ובר-קיימא.
מאת אופיר ברנשטם 14 במאי 2024
מאמר על שבעה צעדים שבונים הערכה עצמית ובטחון עצמי גבוהים יותר ומאוזנים. במאמר תמצאו כלים כמו זיהוי מחשבות שליליות, חמלה עצמית, חקירה של מחשבות, דירוג מחשבות חוסמות פעולה ותוכנית פעולה. הכלים מבוססים על הקורס הדיגיטלי בשם 7 הצעדים להערכה עצמית
מאת אופיר ברנשטם 5 במאי 2024
הימנעות בגלל הערכה עצמית נמוכה גוררים ליותר הימנעות, דיכאון ופגיעה בערך העצמי שלך. איך לצאת מהמעגל האכזרי של ההימנעות וההערכה העצמית הנמוכה במספר צעדים פשוטים.
a woman looking down stuck in shifting sands struggling the get out.
מאת אופיר ברנשטם 18 במאי 2023
בסופו של דבר, אנחנו חיים בחברה שמקדשת הישגים, דימוי גוף בלתי אפשרי והצלחות מסחררות. אנחנו רק בני אדם וחשוב לנו להיות אוהבים ומוערכים כמו כל אחד אחר. זה טבעי, אנושי ואנחנו זכאים לזה מלידה. לא כולנו קיבלנו את ההבנה הזאת בילדות וההשוואות החברתיות שאנחנו חשופים אליהם היום רק מעמיקים את הפער. חשוב שנדע להיות ביקורתיים כלפי המסרים התרבותיים האלה כדי שנזכור שהערך העצמי שלנו לא נקבע על המשקל שלנו או הלוק הכי טרנדי או על פי השבחים והביצועים שלנו.